Ha en herlig sommer!

Ferien nærmer seg og det er spesielt fortjent i år.

Vi har lyst til å starte med å takke. De første seks ukene etter 12. mars har vi hatt flere samtaler, spørsmål og innspill enn noensinne fra våre medlemmer. Vi har kommet tettere på svært mange av dere. Takk for at dere deltar på nye arenaer, og takk også for at dere deler så raust med hverandre slik at flere kan få trygghet rundt arbeidet i en situasjon ingen har vært i før. Takk for at vi får ta del i både oppturer og nedturer i en vanskelig situasjon. Det gjør godt å kjenne på tilliten vi opplever at vi har når hverdagen snus på hodet.

Vi sitter igjen med en ny innsikt i hvordan det fungerer hos dere og hva dere trenger fra oss. Til høsten starter vi opp med et nyvalgt styre og en ny strategiprosess hvor denne innsikten blir tatt med. Vi kan allerede røpe at vi etablerer to nye utvalg: Utvalg for myndighetskontakt og rammevilkår, og Innsiktsutvalget.

Med sol ute tenker vi det er fint å rapportere om litt sol inne også. Flere medlemmer har rapportert om like gode, om ikke bedre tall enn sammenliknet med våren i fjor. Dette tyder på at givergleden lever godt til tross for Covid-19 for mange organisasjoner. Grunnet situasjonen har vi også laget en egen veileder for feltverving under pandemier i Norge som har fått internasjonal oppmerksomhet. Men det viktigste er en solid testing og forsiktig oppstart av feltverving i Norge. Vi er imponert over teamet i feltvervingutvalget og alle organisasjonene som har deltatt. 

Etter 12. mars har vi hatt en ny hverdag. En hverdag full av teams og zoom. Men også mye direkte kontakt. På vegne av Rikke, Charlotte og meg selv vil jeg takke for tilliten dere viser oss.

Vi er stolte av er å være en del av en bransje som uten å nøle deltar sterkt i den nasjonale dugnaden som myndighetene ba om deltakelse til. Uten å bli lovet kompensasjon. Og for mange uten å få kompensasjon til nå. Dette er jo selve nerven i vårt arbeid. Vi skal være der for de som trenger det. Uansett.

Vi ønsker dere en velfortjent ferie med familie og venner.

Alt godt, Siri.